YURTDIŞI GÜNCEL İŞ İLANLARI . CURRENT OVERSEAS JOBS: HAVADA ASILI KALAN GÖKDELENLER

1 Nisan 2017 Cumartesi

HAVADA ASILI KALAN GÖKDELENLER

GELECEĞİN MİMARİSİ:
HAVADA ASILI KALAN GÖKDELENLER
Proje tam anlamıyla çılgın. Havada nasıl kalacak sorusunun cevabı daha da çılgın. Gökdelen tasarımı New York merkezli mimari firması Clouds Architecture Office, gökdelenin havada asılı kalması için NASA ile beraber hareket edecek ve NASA dev bir asteroidi dünya yörüngesine yerleştirecek. Firmanın Analemma Tower ismini verdiği bu gökdelen için gezegensel ölçekte bir tasarım kullanılacak.
Gökdelen, astroidten sarkıtılan dev halatlarla sabitlenecek. Bu halatların üzerine inşa edilecek olan gökdelen, yere doğru inşa edilmeye başlanacak. Yani göğü aşağıdan yukarı değil yukarıdan aşağı delecek. Özellikle halatlarla asılma konusu benim aklıma yine "Yukarı Bak" filmini getirdi. Resmen ondan tek farkı, gökdelenin hareket etmeyecek olması.
Proje bir hayli pahalı ancak şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş bir proje. 2021 yılına kadar bu proje için uygun asteroidi yakalayacağını açıklayan NASA, üzerine düşen görevi yapacak gibi görünüyor. Clouds Architecture Office de bu projenin "kesinlikle" gerçekleşeceğini söylüyor. Bu ütopik projenin süreçlerini hep birlikte merakla takip edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı